Behöver ni extruderade aluminiumprofiler?

Har ni behov av extruderade aluminiumprofiler? Extrudering är en teknik man har för att kunna tillverka föremål med en profil som har ett genomgående tvärsnitt. Man får extruderade aluminiumprofiler genom att pressa eller dra dem genom en form eller genom en matris. Det finns ett företag som sysslar med just detta. De heter Mäkelä Alu. Hos dem kan du få aluminiumprofiler pressade till den form du behöver. De börjar med ämnet som eter göt. Det är själva utgångsämnet. För att passa pressen så kapas de i rätt längd. Sedan värmer man upp ämnet samt pressar dem genom profilverktyget. Det gör att det blir rätt form på det hela. Sedan är det pressning, kylning och sträckning som gäller. Nu är den extruderade aluminiumprofilen klar och kan kapas i rätt längder.

Extrudering av aluminiumprofil

Om du behöver ha extruderade aluminiumprofiler så kan du besöka alu.se där företaget Mäkelä Alu. Där kan du läsa mer om hela processen med hur man går tillväga när man extruderar. Sen så har detta företag en mängd andra tjänster och annat att erbjuda. De jobbar en del med olika former av ytbehandlingar, så som anodisering, pulverlackering och decoral.

De kan även hjälpa till med vidareförädling. Bland deras tjänster har du logistik samt leveranser. De kan ta hand om hela kedjan om du vill. Du som vill läsa mer om vad de har att erbjuda eller om du vill beställa extruderade aluminiumprofiler, du kan besöka deras hemsida eller så kontaktar du dem direkt.