Är ni i behov av hjälp med CNC fräsning?

Kanske ni har behov av att få hjälp med CNC fräsning? Slipmekano AB utför CNC fräsning, så det kan vara en god idé att vända er till dem. Detta företag har flera maskiner, för att göra olika sorters fräsning. De kan bland annat erbjuda:

  • CNC fräsning
  • 5 axlig fräsning
  • Bäddfräsning

När det är fräsning med CNC, så innebär det en datorstyrd fräsning. Information läggs in i datorn, om hur en komponent ska se ut och sedan fräser maskinen det.

När det kommer till 5 axlig fräsning, så är det en metod som är både flexibel, effektiv och lönsam. Med denna metod går det att få fram komplexa former.

Bäddfräsning är bra för stora arbetsstycken.

Fräsning med CNC maskin

CNC fräsning görs i en CNC maskin. Den person som styr denna maskin är en CNC operatör. Då läggs information in i en dator om själva komponenten. Sedan så kommer fräsen att fräsa ut den eller de former som den fått att den ska göra. CNC står för Computer Numerical Control. För att programmera maskiner, så används oftast olika ritningar samt CAM/CAD-underlag.

Fördelar med att använda CNC fräs

Det finns många fördelar med att göra en CNC fräsning med en CNC fräs. Bland annat går det att använda i stort sett alla sorters material så som metall, plast, trä och aluminium. Det är en söker metod samt att fräsen i sig kan stå på dygnet runt om det finns behov för det. En CNC fräs kan även göra invecklade mönster. Det beror på vilken mjukvara som finns i maskinen.