Hem : Åter
   
 
 
Gården
Hantverk
Kalligrafi
Rustningar
Medeltid
Produkter
Kontakt
 
Medeltiden

Medeltiden tjänar som stor inspirationskälla för familjen Hoas. Det historiska intresset vävs in i både yrkes- och fritidsliv. På Lilla Bjers finns en stolthet och en nyfikenhet över de handlingskraftiga farmannabönder som fick Gotland att blomstra och som lämnade spår efter sig överallt på ön.

Margareta och Göran Hoas var med och startade den gotländska medeltidsföreningen Styringheim i mitten av 80-talet. Genom denna förening har de på många sätt arbetat för att levandegöra medeltiden. Föreningen inriktar sig på det som är roligt och trevligt och då kan det handla om allt från rustningsbyggnad, till sömnadsgillen och pärktävlingar – allt med stort mått av historisk äkthet.
Styringheim är är en del av SCA, inc. (Society for Creative Anachronism) och är fortfarande mycket livaktig och lockar till sig nya medlemmar.

Under Medeltidsveckan på Gotland (v.32) håller Margareta och Göran kurser i och föredrag om kalligrafi och rustningar på Kapitelhusgården. Hoas Hantverk deltar också på söndagarnas marknad i Gotlandsänget.

Medeltidslänkar
Länsmuseet Gotland
Medeltidskrogen Clematis
Medeltidsveckan
Baroniet Styringheim
  Medeltid
 
     
       
    Medeltid - fönster
 
      Medeltid - kämpa
 
      Medeltid - Kapitelhusgränd
 
           
           
           
           
 
   
Textmakerska Eva Klint Langland Vävmakerska Annica Thomsson